MUŠKI ORGAZAM


Iznenadilo me tokom raznih istraživanja na polju seksa koliko ljudi malo znaju o muškom orgazmu. Muškarci, posebno. Većina se i dalje rukovodi stereotipom u vidu šale koja poručuje da za razliku od kompleksnog ženskog orgazma, muškarac svoj može doživeti i dok se samo češe o drvo. A to je nonsens.

Pripadnik jačeg pola će sam po sebi učiniti sve kako bi svršio, u čemu će ako nije impotentan i uspeti. Da li je na taj način doživeo i orgazam ili samo ejakulacaiju (izlučivanje sperme iz penisa) svaki neće znati da odgovori, jer mnogi ta dva pojma i dalje zajednički poimaju kao svršavanje, što je pogrešno.

Za razliku od orgazma koji predstavlja vrhunac emocionalnog doživljaja,

izliv je samo refleks ritmičnog skupljanja mišića karlice

što završava ejakulacijom sperme.

Da su ejakulacija i orgazam dva različita pojma iako ih tradicionalno posmatramo kao jedan potvrđuju dve situacije koje je svaki seksualno aktivan muškarac doživeo makar jednom:

1 / osećaš da si svršio, a do ejakulacije nije došlo

2 / ejakulirao si, ali je izostao osećaj užitka!

Muškarce po difoltu zabrinjava prva situacija, ali je druga važnija jer nameće krucijalno pitanje: Zašto nisam uživao, a svršio sam!?

Odgovor bi bio: Zato što su ejakulacija i orgazam u tvom telu dva odvojena čina… Jer kada se steknu svi neophodni uslovi do ejakulacije može doći i usled fizičke stimulacije penisa ili ako ćeš duhovito i usled češanja o drvo, ali bez osećaja zadovoljstva koji je iz nekog razloga izostao. Sa druge strane muškarac tokom seksa taj osećaj može doživeti nekoliko puta, a ejakulirati samo jednom, što bi bio multiorgazmički seks.

Većina muškaraca na pitanje kako izgleda njihov orgazam,

isti opisuje kao fantastičan doživljaj ili totalno razočaranje.

Ukratko, nikada nije isti.

Orgazam kod svakog muškarca nekad biva nezaboravan, a nekad jedva vredan truda. Za vreme fantastičnog orgazma muškarac oseća napetost ne samo u penisu već u čitavom karličnom pojasu i duž kičme, a dok ejakulira ima utisak da mu celo telo radi kao pumpa. Nasuprot tome, neubedljiv orgazam isključuje ovo pumpanje i muškarac ga jedva oseti čak i u samom penisu, pa se snošaj svodi isključivo na lagano opuštanje uz ejakulaciju kao signal da smo svršili, ali ne i doživeli orgazam.

Kako bi postigao taj veličanstveni osećaj koji preplavi celo telo (sa ejakulacijom ili bez nje) poželjno je da u seksualni čin, a pogotovu dok mu se približavaš, uključiš maštu. Prisustvo emocije prema partnerki/partneru je poželjno, ali nju danas seks ne podrazumeva. I mada će retko ko to priznati upravo izuzeće emocije umanjuje intenzitet našeg orgazma.

Emocija se, ako je nema, nadomešćuje maštom, jer erotične misli u kombinaciji sa fizičkom stimulacijom moraju dovesti do fantastičnog orgazma, ukoliko tehnički sve štima. To najbolje znaju muškarci koji maštu koriste dok masturbiraju, pa im se neretko dešava da na taj način dožive jači orgazam nego tokom seksa ili oni koji, primera radi, fizički uživaju u oralnom, ali ih vaginalni ili analni seks vode do intenzivnijeg orgazma pa oni da bi ga dostigli dok upražnjavaju ovaj prvi zamišljaju taj drugi.

Koliko god su emocije i mašta bitni,

presudna stvar kod muškog orgazma su dobro trenje i perfektan tajming.

Ključni faktori kod trenja su vlažnost i žustrina, a prevashodno ovo drugo, zbog čega svaki muškarac u trenutku u kome bi trebalo da doživi orgazam, zahteva brže i jače trenje svog vršnjaka. Lagan tempo prija tokom predigre i samog seksualnog čina, ali kako se približava trenutak u kome će dostići vrhunac, muškarac želi da ga pojača zato što samo snažno trenje ili moćno probadanje dovodi i do snažnog orgazma.

Ono se uz to mora  dogoditi i u pravom trenutku. Muškarci koji predugo odlažu ejakulaciju, a pritom ne doživljavaju multiple orgazme u međuvremenu, na kraju često osete jedan bezvezan ili samo ejakuliraju bez orgazma.

Koliko god se to ne sviđalo drugoj strani u seksu, muškarac mora biti sebičan u onih par trenutaka kada dostiže vrhunac, pogotovu ako želi da ga oseti istovremeno sa ejakulacijom. Sve što se pre toga dešavalo tokom seksa (kakav god on bio i koliko god trajao) postaje nebitno u tih poslednjih par sekundi, jer ukoliko su one upropašćene, upropašćen je i orgazam.

To snažno ubadanje ili trenje, zbilja brzo i grubo, suština je cele stvari i ukoliko muškarcu baš tada vršnjak ispadne ili njegova partnerka/partner naglo promene položaj, razočaranje je neminovno pa je najbolje početi sve ispočetka. Drugim rečima, postizanje vrhunskog orgazma je kao vožnja uz ledeno brdo. Ako staneš pre vrha, gotovo je. Da bi se na njega popeo, moraš se spustiti u podnožje i krenuti ispočetka.


All images and materials are copyright protected and are the property of doroteo.rs


KAUČ.LIBIDO.BOJE / smart is the new sexy


PROČITAJTE I…
3 thoughts on “MUŠKI ORGAZAM”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *