TANTRIČKI SEKS


I nad seksom ima seks, tako se najčešće opisuje onaj tantrički od koga mnogi, pogotovu muškarci neretko beže gledajući na njega kao na jogu u krevetu nesvesni koliko odbijanjem istog zapravo propuštaju jer je on po intenzitetu ekstaze koju pruža i ženi i muškarcu daleko iznad bilo kog drugog. U pitanju je sporija varijanta seksualnog odnosa koji povećava intimnost i naglašava odnos uma i tela što dovodi do moćnijeg orgazma nego što je slučaj kod seksa koji uobičajeno primenjujemo i što je još važnije tantrički mnogo duže traje, za one koji preferiraju takav. Trudi Stajler, čiji je suprug poznati pevač Sting inače uz Tom Henksa jedan od selebritija koji najglasnije otvoreno promoviše ovaj vid vođenja ljubavi, jednom prilikom se medijima pohvalila kako je njen muž u stanju da sa njom vodi ljubav duže od 5 sati u cugu. Taj rezultat, inače, kod ljudi koji se bave tantričkim seksom spada u prosečne.

Za muškarce koji to do sada nisu shvatili (ukoliko takvih još uvek ima, a nažalost pouzdano znamo da ima) orgazam je u našem telu odvojen od ejakulacije tj. od onoga što  zovemo svršavanje, a što teoretski predstavlja izlučivanje sperme iz penisa koje je uobičajeno (ali ne i nužno) praćeno i samim orgazmom. Multiorgazmički muškarac može osetiti grč orgazma kao prijatno napinjanje u karlici tj. drhtaje u prostati, za šta ejakulacija nije potrebna, a erekcija ostane, pa je orgazam moguće doživeti više puta što upravo predstavlja suštinu tantričkog seksa. Umesto da tokom istog ejakulira na prvom vrhuncu energije tj. orgazmu, muškarac tu energiju može proširiti celim telom i nastaviti da doživljava orgazme koji će sa svakim novim biti sve intenzivniji bez potrebe za ejakuliranjem koje na kraju može i potpuno izostati ukoliko sam muškarac to poželi. Poenta tantričkog seksa je da se u njemu uživa bez razmišljanja o svršavanju pa samim tim i bez opterećenja koje muškarci obično imaju jer misle da moraju ispuniti cilj koji zapravo u samom seksu uopšte nije najvažniji.I upravo to je ono čemu nas tantra uči, prebacivanju fokusa sa svršavanja na dugotrajno uživanje.

Tantrički seks, koji inače predstavlja hinduističku praksu staru oko 5000 godina, za cilj ima oslobađanje našeg ega i potpuno povezivanje sa partnerkom odnosno partnerom tokom seksa. Ovu vrstu seksualnog iskustva čine razne vežbe, veštine i akcije kojima se stimuliše seksualna energija koja tokom odnosa ali i van njega postaje toliko intenzivna da oni koji su jednom probali tantrički seks nikada više ne požele da se vrate na uobičajen način vođenja ljubavi koji posle ovakvog iskustva uglavnom smatraju površnim. Takođe, oni koji su pre izučavanja tehnike tantričkog seksa na njega gledali kao na nemoguću misiju, nakon što su je obavili svi do reda potvrđuju kako uopšte nije onako teško kako u startu deluje. Čak, naprotiv.

Kako bi se započelo sa tantričkim vežbama veoma je važno postići potpuno opuštenu atmosferu u prostoru u kome se one odvijaju, a telo i um dovesti do nivoa potpune rasterećenosti nalik onom koji oni imaju u fazi meditacije. Tantrički seks i jeste takoreći meditacijski pa nema početak i kraj već su granice potpuno oslobođene. On predstavlja spoj strasti i životne energije što našim telom struji kroz čakre koje su glavni energetski centri koji donose orgazam i užitak. Kroz tantru se poboljšava komunikacija među partnerima pa ona pomaže kod vraćanja seksualne intimnosti ukoliko se ona kod partnera sa vremenom izgubila baš kao što svesredno pomaže u produžavanju seksualnih trenutaka u životu.

Bliskost sa partnerom je u ovoj igri posebno važna a ona se za početak najbolje postiže usklađenim disanjem zbog čega je i kod vežbanja i kod upražnjavanja tantre veoma važno da je disanje među partnerima simultano. Ukoliko to do sada niste praktikovali pokušajte sa meditacijom „disanja srca“ koja podrazumeva da stojite  jedno naspram drugog, stavite dlan na njeno srce, a ona svoj preko vašeg ili obrnuto, gledate se direktno u oči i uskladite udisaje i izdisaje. Kontakt očima je kod tantričkog seksa veoma važan i jako je bitno da se sa partnerkom gledate direktno u oči, koliko god to nekima u takvoj situaciji bilo neprijatno, ali je pogotovu u fazi treniranja tj. vežbanja tantre to veoma važno. Takođe je bitno da sve što u ovoj fazi radite radite nežno i lagano i da se oslobodite razmišljanja o bilo čemu što nije u vezi sa trenutkom i situacijom u kojoj se nalazite. Za vreme seksa se krećite i dišite polako izbegavajući poze u kojima lako ejakulirate. Disanje posebno usporite kada osetite da se približavate orgazmu. Većina nas u tom trenutku počne brže da diše, a baš tada  treba disati duboko kako bi se užitak dodatno produžio, a samim tim i pojačao.

Prema Kama Sutri koja je na mnogo načina usko povezana sa tantričkim seksom jedno od tri osnovna pravila za dobar seks glasi: Predigra je najvažniji deo seksa, a nju nažalost mnogi tokom istog potpuno preskaču. Međutim, tvorac čuvenog priručnika za potpuno uživanje u seksualnom odnosu poručuje kako bez dobre predigre nema ni dobrog seksa, pri čemu ona ne sme biti samo fizička. Tokom nje partneri moraju kvalitetno da iskomuniciraju ne samo rečima, već pre svega dodirima i pogledima upravo onim elementima seksualnog odnosa koje naglašava i tantra i sve što ona duže traje naglašenija je i intimnost i povezanost seksualnih partnera.

mnogi u naletu strasti potpuno zaborave na erogene zone, a puno je i onih koji ih ni ne poznaju, kako partnerove, tako ni svoje. One se razlikuju kod svakog od nas, ali i sa njima u vezi postoje neka opšta mesta. Posebno ekscitativna erogena zona kod žena na koju bi svaki muškarac trebalo da obrati pažnju nalazi se u dnu leđa, a to je trtična kost sa snopom nerava koji vodi do genitalija. Stručnjaci za tantrički seks stoga preporučuju da dok žena leži na stomaku muškarac uz pomoć dlanova (ili nekih drugih delova tela zavisno od maštovitosti i sposobnosti) brzim pokretima uz dodatak eteričnih ulja masira ovu regiju. Poljupci u tom delu tela na ženu takođe imaju magično dejstvo baš kao i u predelu pazuha koji predstavlja drugu snažnu žensku erogenu zonu koja je veoma osetljiva na poljupce. Sa njom međutim, muškarac mora biti i poprilično pažljiv jer pogrešnim potezima umesto do orgazma i potpunog užitka svoju lepšu polovinu može dovesti do napada smeha. Muške erogene zone su takođe različite ali one na koje reaguje gotovo svaki muškarac jesu stopala, sa akcentom na palcu koji je bogat nervima koji su direktno povezani sa centrom za uživanje u mozgu, i bradavice za koje gotovo da ne postoji muškarac koji ne voli kada mu ih partnerka ili partner nežno dodiruju, maze, ljube ili sisaju.

NAJPOPULARNIJE POZE U TANTRIČKOM SEKSU:


Srpsko izdanje najuticajnijeg muškog magazina na svetu, pokrenuto je na jesen 2013.

esquire.rs


Text is copyright protected and is the property of esquire.rs and doroteo.rs


KAUČ.LIBIDO.BOJE / smart is the new sexy


PROČITAJTE I…


Postavite pitanje ili predložite novu temu na Kauču Libido Boje:Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *