50 SAVETA ZA DOBAR SEKS


Kako bi se postigao savršen seksualni spoj što je krajnji cilj svakoga od nas ko se u tu igru upušta, neophodno je preći određeni put, na čijem početku svakako mora stajati definicija dobrog seksa, a ona realno ne postoji. Brojne ankete sprovođene sa ciljem da se on definiše pokazuju kako je njegov doživljaj krajnje subjektivan, pa su takve i definicije. Ono u čemu se većina anketiranih slaže je to da se dobar seks pamti i da podrazumeva savršenu konekciju sa seksualnom partnerkom ili partnerom. Stoga bi potragu za dobrim seksom trebalo startovati upravo odatle…

1 Poveži se sa svojim partnerom, jer bez toga nema dobrog seksa koliko god vratoloman bio. Bliskost koja je ovde neophodna se ne postiže samo zagrljajem, poljupcem i dodirom već pre svega usklađenim disanjem i direktnim kontaktom očima.

2 Komuniciraj o seksu i pre i posle njega. Tvoj seksualna partnerka ne može znati šta ti sve u seksu prija ukoliko joj na to ne ukažeš pre samog seksualnog čina, kao i ona tebi. Mnogi veruju kako planiranje seksa umanjuje užitak u njemu, ali greše jer se o seksualnim željama u partnerskim odnosima mora razgovarati koliko god to nekome izgledalo neseksualno i neuzbudljivo, samo je važno da na ono što ovim putem saznaš gledaš kao na smernice a ne ček listu i da razgovor o tome doživljavaš kao deo predigre, a ne kao vatreni obruč kroz koji bi trebalo da skočiš.

3 Budi što otvoreniji i slobodoumniji. Osnovu za dobar seks čine upravo slobodoumnost i odsustvo bilo kakvog taboo-a pa sa tim u vezi ništa vezano za njega ne bi trebalo odbacivati pre nego što se sa tim dobro upoznamo i spoznamo kako bi to moglo delovati na nas.

4 Eksperimentiši! Prihvataj različite sugestije partnera i isprobavaj razne stvari. O čemu god da je reč, ne znamo da li nas to radi dok ne probamo. Sposobnost uključivanja u duboke, otvorene i maštovite seksualne odnose imaju samo ljudi širokih shvatanja.

5 Treniraj seks što je više moguće. Promiskuitet i nimfomanija odavno nisu taboo, kao ni anomalija, i logično je da moraš imati više seksa kako bi imao i više iskustva. Međutim i masturbiranje je odličan trening samo je važno da naučiš da onanišeš sa ciljem i da postaneš svestan da se i na polju seksa puno toga trenira, pa čak i one najosnovnije stvari za koje verujemo da ih po difoltu poznajemo, a neretko nismo u pravu sa tim u vezi.

6 Informiši se redovno. Istražuj online jer živimo u vremenima u kojima je putem Interneta lako doći do bilo kakve informacije što je posebno značajno kada je u pitanju seks. U eri najrazličitijih sex blogera, blogova i drugih izvora, seksualna neinformisanost bilo koje vrste je nedopustiva.

7 Ne stidi se svojih seksualnih sklonosti! Iako nam je društvo nekada nametalo kodekse lažnog morala koji su mnoge stvari vezane uz seks definisali kao devijantne, to su danas relikvije prošlosti. Šta god u seksu radiš, ukoliko to ne ugrožava bilo koga niti drugu osobu prisiljava na nešto što ne želi, ti imaš potpuno pravo da u tome uživaš bez da bilo kome objašnjaš zašto i kao to radiš.

8 Otkrij svoje fetiše jer su to najznačajniji impulsi koji i dobar seks čine još boljim. Fetiše naravno nije poželjno samo upoznati već i ostvariti jer fetiš ima smisla samo ukoliko vodi ka seksu u suprotnom on je obična fantazija.

9 Ne osuđuj tuđe fetiše i ne ismevaj ih. Ljude u seksualnom smislu različitim čine upravo fetiši. Ako ti neko otkrije svoj i nisi u fazonu da mu ga ostvarš, nipošto mu ne pokazuj da imaš nešto protiv toga jer verovatno na isti način ne bi voleo da neko uvredi ono što tebe uzbuđuje.

10 Pažljivo biraj partnera za seks. Iako se promiskuitet nameće kao savremeni lifestyle, a promena partnera uzbuđuje ipak ne moraš otići u krevet sa svakim ko ti se ponudi jer stalna promena partnera nije preduslov dogrog seksa. Čak, naprotiv.

11 Osoba sa kojom imaš seks ti mora biti fizički privlačna jer istraživanja pokazuju kako je zanemarujuće mali procenat onih koji su ostvarili dobar seks i bili zadovoljni istim ukoliko su ga imali sa osobom koja im u startu nije bila fizički privlačna. To ne znači da osoba sa kojom imaš seks mora u potpunosti da ti se dopada, ali fizička odbojnost u bilo kom smislu ne sme da postoji, osim ako ti to nije neki oblik fetiša.

12 Pažljivo biraj mesto za seks jer ono je od velikog značaja za kvalitet istog. Naravno da je i sa ovim u vezi poželjno da eksperimentišeš i isprobavaš razne lokacije kako bi došao do one prave, ali vodi računa da ti mesto koje si u datom trenutku i sa datom partnerkom odabrao tada baš i prija.

13 Uključi muziku jer ona će sigurno maksimalno upotpuniti atmosferu i često dobar seks učiniti boljim, a brojna anketiranja na ovu temu pokazuju da u velikom procentu ona ima moć da čak i onaj loš učini dobrim.

14 Menjaj poze tokom seksa. Monotonija jednog položaja ubija svaku draž u seksu. Upoznaj se sa svim tajnama Kama sutre.

15 Uključi sva čula jer ona su u seksu najvažnije. Nije loše ni kada se neka od njih potpuno isključe, ali ono što za dobar seks moraš savladati jeste da na pravi način koristiš svako svoje čulo, a kada ćeš i koje koristiti je do tebe i do osobe sa kojom taj seks upražnjavaš.

16 Dobro upoznaj erogene zone svoje partnerke ili partnera, kao i svoje. Stručnjaci kažu da su sigurne erogene zone kod svih žena trtična kost sa snopom nerava koji vode do genitalija i predeo ispod pazuha, a kod muškaraca stopala i bradavice, ali naravno najbolje je da se pozabaviš i otkriješ one individualne koje tvoja seksualna partnerka sigurno ima, a ti moraš pronaći način da ih upoznaš.

17 Nemoj biti sebičan u seksu. Od džentlmena se ipak očekuje da prevashodno zadovolji svoju partnerku, pa tek onda sebe. U tome je uostalom i tajna dobrog seksa koju nam prenosi čuveni Kazanova s tim što je on seks izučio tako da tokom istog u potpunosti zadovoljava partnerku, ali da to radi tako da i on sve vreme uživa.

18 Predigra je najvažniji deo seksa. Tome nas uči kama Sutra, a to će potvrditi verovatno svako ko uživa u njemu. Pritom, ona ne sme biti samo fizička. Tokom nje partneri moraju da iskomuciraju svim mogućim sredstvima.

19 Menjajte uloge. Igrajte se, glumite. Promena scenarija i razne uloge tokom seksa jačaju libido i seks mogu učiniti ne dobrim, već odličnim. Pustite mašti na volju.

20 Bavi se sportom. Poradi na svojim mišićima i tonusu tela jer to može pojačati i tvoj libido i libido tvoje partnerke.

21 Kreni na ples jer su pokreti u seksu veoma bitna kategorija. Mnoge žene o tome kakav je muškarac u krevetu prosuđuju na osnovu njegovih pokreta na plesnom podijumu i nisu daleko od istine. Dobar ljubavnik u krevetu mora da zna how to move it, move it…

22 Vodi računa o zdravlju i higijeni. Bez toga ne da nema dobrog seksa, već verovatno neće biti nikakvog.

23 Obreži se. Iako je ova tema i dalje taboo, istraživanja pokazuju da obrezani muškarci mnogo više i bolje uživaju u seksu, a pre svega obrezivanje je preporučljivo iz higijenskih razloga i kao preventiva kod raznih polnih bolesti.

24 Depiliraj se makar povremeno jer će to tvoja partnerka sigurno posebno ceniti, ako ne u drugim prilikama onda tokom oralnog seksa. Osim toga istraživanja sprovedena među muškarcima koji su barem jednom uklonili dlačice u regiji svog polnog organa pokazuju da im je on u tom izdanju mnogo lepše izgledao, te su samim tim bili ponosniji na svog vršnjaka i imali jači libido tokom seksa.

25 Praktikuj oralni seks uvek, naravno ukoliko vam to prija. Osim toga što pojačava uzbuđenje, on je odličan za održavanje dinamike tokom seksualnog odnosa.

26 Poljubac ima uzbuđujuće dejstvo i on nije samo deo predigre, on mora biti prisutan i u drugim fazama seksualnog odnosa. Kod njega je samo važno da dah bude svež i aromatičan, a da biste to postigli možete da žvaćete štapiće cimeta, svežanj mente, semenke kardamoma ili nešto slično. Odličan efekat se postiže i raznim vrstama likera od mente, narandže, breskve ili bilo kog drugog voćnog likera sa dodatkom par kockica leda.

27 Koristi afrodizijake. Odavno je potvrđeno kako mnoge namirnice i pića imaju afrodizično dejstvo koje može da pojača vaš libido u krevetu i seksu učini boljim, stoga nemoj bežati od toga da prednosti istih i iskoristiš.

28 Stres isključi iz kreveta, jer je on najveća prepreka dobrom seksu. Osim toga, tvojim problemim koji nemaju veze sa seskom nije mesto u krevetu ili na bilo kom drugom mestu na kome imaš seksualni odnos.

29 Novac ni na koji način ne vezuj za seks, osim ako on nije na povezan sa nekim fetišom. Psihoterapeuti će ti na brojne načine ukazati kako kod dvoje partnera koji imaju neki problem vezan za novac to može loše da se odrazi na njihove seksualne aktivnosti što je posebno slučaj kod stalnih, bračnih partnera.

30 Obrati pažnju kakav veš nosiš jer on nije bitan samo kod onih koji imaju fetiše vezane za njega već u velikoj meri može biti preduslov za dobar seks, in general. Još češće on ume da bude stvar koja tokom seksa odbija partnerku ili partnera.

31 Nikada nemoj imati seks na silu. Podrazumeva se da te niko neće primoravati na seks, pa ne moraš se ni sam u njega upuštati ukoliko to zaista ne želiš, jer ako ti nije do njega teško da on može biti dobar.

32 Tokom seksa govori samo ono što bi tvoja partnerka želela da čuje. Mnogo je onih koji vole da pričaju ili da im se priča tokom seksa, ali je i mnogo onih koje to iritira. Stoga, sa ovim u vezi moraš biti jako pažljiv i dobro poznavati svog seksualnog partnera pre nego počneš verbalno da korespondiraš tokom seksualne igre.

33 Oslovljavaj partnerku po imenu. Ako već voliš da pričaš tokom seksa onda se trudi da se partnerki što češće obraćaš po imenu jer će ona tako biti u potpunosti sigurna da si sve vreme usmeren na nju i da tokom seksa sa njom ne zamišljaš na primer Anđelinu ili nekog sličnog.

34 Zagrljaj ima magično dejstvo u bilo kom obliku ljudskih odnosa, a u seksualnom posebno. On predstavlja vrhunac intime a sa druge strane i najbolje oružje koje prikriva ili prekriva kikseve koji se svakom ponekad dogode.

35 Maženje je podrazumevano, ali ne samo kroz zagrljaj. Verovati kako je ženska, pa čak i muška erogena zona, samo ona između nogu, velika je greška. Ako dok miluješ njen klitoris ili si zaokupljen vaginom, in general, maziš i ostale delove njenog tela možeš postići da dođe do neočekivanog vrhunca zadovoljstva.

36 Kreni na kurs masaže. Njeno poznavanje je veliki plus u seksu, ako imaš dovoljno takta i razvijeno čulo dodira.

37 Izvedi striptiz ponekad. Ovo vrlo lako može da uzbudi tvoju partnerku. Važno je samo da odabereš pravo vreme i mesto.

38 Telefon je idealan da se podele fantazije. Razmena seksualnih fantazija putem telefona za brojne partnere biva oddlična predigra i uvod u odličan seks. Zbog toga ga psihoterapeeuti neretko prepisuju i kao terapiju parovima.

39 Pornografija može biti inspirativna i stimulativna, ali sa njom ne treba preterivati. Ovakva vrsta vizuelne stimulacije u seksu ume ako se sa njom preteruje da blokira druga čula, pa čak i da otupi samo čulo vida.

40 Isključi čulo vida ponekad. U eri vizuelnog, povez na očima, vraća fokus na ostala čula koja postaju osetljivija, a naš seksualni užitak intenzivniji. Ono što je kod ovakvog seksa dodatni podizač libida jeste efekat neizvesnosti ukoliko ste vi taj koji u datom trenutku ima zavezane oči.

41 BDSM je odličan ako imaš poverenja u seksualnog partnera. To mora biti osoba koja će umeti da prepozna trenutak u kome ti izgovaraš:NE dok tvoje telo viče:DA jer to je vrhunac vaše intime ali i ono najbolje što ova igra donosi, a zbog čega si uostalom sebi i stavio povez na oči ili lisice na ruke.

42 Trojka je dobro osveženje. Međutim, to je igra u kojoj obavezno moraju da se postave pravila, pogotovu ukoliko u tu igru ulaziš sa stalnom partnerkom. Ako si gostujući akter, onda uživaj, ali se i oduži paru koji te ugostio, svakome u istoj meri.

43 Anal je novi oral. Analni seks je uvek i svima bio intrigantan koje god da su seksualne orijentacije jer se on bezrazložno vezuje za homoseksualizam dok je podjednako zastupljen i kod heteroseksualaca i to sve više i više. Kod mnogih žena, kao i muškaraca, on je otkriven kao potpuno nov i neistražen te samim tim uzbudljiv teren za jačanje libida i seksualnog užitka.

44 Izuči tehnike multiorgazmičkog seksa. Odlaganje ejakulacije je dobro jer produžava seks, ali ne i seksualni užitak. Ono ima smisla samo ako tokom njega doživljavaš više orgazama koji su svakako u našem telu odvojeni od ejakulacije. U suprotnom, ono ima efekat stresa na organizam i bolje je ejakulirati pre, pa ponavljati po potrebi.

45 Seks na brzaka je okrepljujući. Pošto orgazam predstavlja fizičko oslobađanje tenzija akumuliranih tokom radnog dana, seks na brzinu tokom istog može biti savršena formula za opuštanje.

46 Seks sa oba pola je za one liberalne i spremne na sve. Statistika kaže da oni koji su ga probali, čak i ukoliko nikada nisu poželeli da ga ponove više su o njemu imali pozitivnih mišljenja nego negativnih. Mnogo je naravno i onih koji govore kako bi u seksu sve probali, ali za ovo ipak nisu spremni. Odluka je kao i u svemu drugom individualna i podrazumeva da se ništa ne radi na silu. U suprotnom to više ni nije seks.

47 Chem seks je i seks pod dejstvom alkohola. Sa tim u vezi najbolje je uopšte ne uaziti u takve igre jer kao i sve što ima veze sa narkoticima najčešće izaziva ovisnost. Mišljenja onih koji su probali seks pod narkoticima su logično različita. Statistički, posledice takvih iskustava su u raznim oblicima negativna, koliko god da je sam seks bio savršen.

48 Nauči tantrički seks. Tantra je drevna veština vođenja ljubavi i nema onoga ko se osmelio da je izuči, a ko je zbog toga zažalio. Nije jednostavno, ali vredi svakog truda.

49 Mentalni orgazam je vrhunac seksualnog uzbuđenja. Ovo je potpuno novo na tržištu u smislu popularnosti. U vremenima u kojima svi rade na sebi mentalno shvaćeno je da tako možeda se doživi i orgazam. U pitanju je seks bez ikakvog dodira, gde se orgazam postiže isključivo dodirima. Postoje razne tehnike njegovog treninga, a oni koji se hvale da su ga doživeli, ako im je za verovati kažu da je katarzičan i da se ne može uporediti ni sa jednim drugim koji su doživeli.

50 Svakoj seksualnoj partnerci pristupaj drugačije, to je najvažnija lekcija koju prenosi čuveni Kazanova, kao što to poručuje i urbana legenda o najboljem jebaču u gradu u vezi sa kojim su mnogi, a posebno drugi muškarci želeli da znaju po čemu je on najbolji i zašto ga žene toliko vole, pa su krenuli da ih ispituju. Pošto im je svaka od njih davala drugačiji odgovor shvatili su kako je bio dobar ljubavnik samo zato što je svakoj prilazio na poseban, drugačiji način koji je njoj prijao. A to je umeće sa kojim se neki rode, a neki ga vremenom istrenira


Srpsko izdanje najuticajnijeg muškog magazina na svetu, pokrenuto je na jesen 2013.

esquire.rs


Text is copyright protected and is the property of esquire.rs and doroteo.rs


KAUČ.LIBIDO.BOJE / smart is the new sexy


PROČITAJTE I…


Postavite pitanje ili predložite novu temu na Kauču Libido Boje:Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *