PAWEL KUCZYNSKI


Satira i crni humor koji odražavaju tužnu stvarnost u kojoj živimo!

Pawel Kuczynski je maestralan satiričar koga mnogi smatraju jednim od najuticajnijih savremenih umetnika u svom žanru. Fokusiran je na stvaranje ilustracija koje pozivaju na razmišljanje i satirično se osvrću na društvene, ekonomske i političke teme,

Na prvi pogled ovi crteži su duhoviti, ali već u sledećem shvatate ozbiljnost poruke koju šalju pojačanu činjenicom da je stvarnost upravo takva kakvom je ovaj umetnik prikazuje – ponekad toliko apsurdna da deluje nadrealno.

Teme su često teške i tiču se siromaštva, ratova, uništavanja životne okoline ukazujući na poražavajuću činjenicu da su ovi najozbiljniji problemi čovečanstva besmrtni, a poruke koje umetnik šalje ponekad uočljive na prvu, a ponekad teraju na dublja razmišljanja.

Kuczynskog posebno inspirišu društvene mreže koje okupiraju sve redom, pa i savremene umetnike. Ono na šta ukazuje svojim ilustracijama jesu uglavnom patologije koje ljudi demonstriraju na društvenim mrežama ili sunovrat u koji nas mogu odvesti ukoliko im se u potpunosti predamo.


Pawel Kuczynski je rođen 1976. u Poljskoj. Studirao je primenjenu umetnost na Univerzitetu u Poznanu, gde se specijalizovao za grafički dizajn. Od 2004. godine izrađuje satirične ilustracije koje su mu donele svetsku slavu. Dobitnik je više nagrada i odlikovanja.


You can order Pawel Katzynski posters in high quality at toonpool.

Website: pawelkuczynski.com


Photos: pictorem.com


Click to view more ilustrations in BGD.N posts:


BGD.N ART GALLERY / see things in a new perspectiveLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *