FETIŠ NIJE PERVERZIJA


Verujem da ne moraš biti preterano upućen u seksualne frustracije i disfunkcije svoje okoline kako bi zaključio da najviše tabua vezanih za seks imamo kada je reč o fetišima. Inteligentna osoba širokih shvatanja bi trebalo da je prevazišla malograđanske stereotipe i prihvatila činjenicu da postoje stvari van okvira klasičnog seksa koje jačaju naš libido, ali praksa pokazuje da i među takvima ima onih koji fetišizam poistovećuju sa nastranošću ili perverzijom. O onim konzervativnim i seksualno neemancipovanim ne želim ni da razmišljam. Takvi će dokle god u seksu stigli na kraju umreti nevini.

Bilo kako bilo činjenica da neko ne želi da se upozna sa svojim fetišima ili ostvari svoje seksualne fantazije mi je OK. Na koncu to je stvar lične odluke i na polju seksa niko nikoga NE SME da primorava na bilo šta što ne želi.

Nonsense je ljude koji uspešno zadovoljavaju ili koriste svoje fetiše nazivati nastranim, jer te dve stvari ni u praksi ni u teoriji nisu sinonimi. Fetišista je neko ko se koncentriše na određeni predmet ili radnju kojima intenzivira uzbuđenje tokom uobičajenog, klasičnog seksa dok nastranu osobu definiše seksualno ponašanje koje u potpunosti odudara od uobičajenog.

Fetiš je još od Frojda usvojen

kao varijacija normalnog seksualnog ponašanja,

sve dok to nije jedini način da se seksualno uzbudimo.

Među fetišistima ima onih sa jednim fetišom za ceo život koliko i onih koji ih imaju više. Kod hiperseksualnih ljudi nije retkost ni to da se fetiši smenjuju, jer se prevazilaze ili postanu dosadni. Upravo zbog toga je dobro konstantno ispitivanje svojih seksualnih fantazija i istraživanje fetiša. Masturbiranje je odličan teren za to. Praksa sa partnerom ili više njih, svakako najdelotvornija.

Nakon što smo identifikovali deo tela, predmet ili radnju koja nas dodatno seksualno uzbuđuje (neke čak i više od samog seksa) možemo početi sa korišćenjem njihovih potencijala tako što ih uvodimo u seksualni čin sa drugom osobom. Jer fetiš svoj smisao dobija jedino ukoliko vodi ka seksu. U suprotnom, on je samo fantazija.

Mnogi ga posmatraju kao dijagnozu, za mene je terapija!


All images and materials are copyright protected and are the property of doroteo.rs


KAUČ.LIBIDO.BOJE / smart is the new sexy


PROČITAJTE I…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *