DOROTEO


Stari Latini su govorili: NOMEN EST OMEN!

Prevedeno, u samom imenu se skriva tajna onoga što to ime označava!

Otuda, DOROTEO…

BOGDAN na (staro)grčkom može biti i Teodor(o), od grčkog Theodosios što znači Bog daje. Ta simbolika je u mom slučaju pojačana činjenicom da sam rođen 19.januara. Na Bogojavljenje.

Kako je Bog ideja i uteha, koje god vere bili, mnogima sam zaista dar od Boga, jer nekima je i Đavo Bog!

Đavola u sebi sam upoznao na vreme, pa smo se lako sporazumeli. Tragajući, pak, za onim božanskim u sebi izgubio sam zdravlje. Razvio sam se mentalno, ali sam se uništio fizički.

Trebalo je vremena da shvatim kako nisam na dobrom putu,. Taman nadomak 40.

Numerološki broj mog imena je 6 .

I o brojevima toliko.

Životni ideali, antički: sloboda, lična sreća, pa društveni ugled.

Po opredeljenju humanista. Volim ko zasluži, poštujem svakoga.

Težim harmoniji i jednostavnosti. Galamu i buku ne podnosim. Inspiriše me mir i trudim se da sve što mogu radim u tišini i polako. Malo toga može da me iznervira, najviše primitivizam, nepravda, patetika i naricanje.

Čovek sam krajnosti – često setan, sve ređe pesimističan i uvek na oprezu. Uspehe postižem težeći perfekcionizmu, jer se prosečnim ne zadovoljavam. Uporan sam kao Jarac, odgovoran i često strog.

U životu sam kameleon, ali više posmatrač nego aktivan učesnik stvari koje nemaju veze sa mnom. Iako me svuda ima, trudim se da budem neprimetan, mada mi je odavno jasno da interes drugih ljudi pobuđujem upravo svojim hladnim držanjem. Znam i da delujem arogantno, jer hodam uzdignute glave, ne mareći puno za stvari koje se oko mene dešavaju, što ne znači da ih ne primećujem. Čak, naprotiv. Distanciran uvek najbolje vidim.

Najviše od svega sam štreber. Životne situacije posmatram kao lekcije i družim se samo sa inteligentnim ljudima. Nemam puno bliskih prijatelja, jer malo ko može da podnese moj način razmišljanja.

Hipersenzitivan sam, ali se više oslanjam na razum, nego na emociju, pošto se njom danas lako manipuliše.

Strahove sam davno prevazišao, pogotovu one najdestruktivnije – strah od prolaznosti i smrti. Hazarder sam i nije mi problem da otvorim ono što se drugi plaše da otvore. Podsvest mi je kao zmaj i u njoj leži moja snaga.

Na temelju toga nastala je i Doroteo filozofija kao najbolje od mene filozofa – onog dela mene čija je uloga da leči dušu drugima.

Voleo bih da DOROTEO i vama bude ideja, lekcija ili inspiracija.


All images and materials are copyright protected and are the property of doroteo.rs


ID / Ideja Lekcija ili Inspiracija


PROČITAJTE I…6 thoughts on “DOROTEO”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *