VETAR JE BRZ ZATO ŠTO JE SLOBODAN

LIBERTE, EGALITE, QUEERNITE / merlinka 2019


Merlinka festival je tradicionalna kulturna manifestacija za sve ljubitelje filma i publiku koja želi da proširi svoje horizonte. Ove godine festival se organizuje po 11. put u Domu omladine Beograda od 5. do 8. decembra.

Nagrađivani filmski festival prikazaće 20 igranih i dokumentarnih i 100 kratkih filmova, od kojih su neki nagrađivani na poznatim svetskim festivalima i svoje premijere imali na Berlinalu, Sandensu, Kanu, Veneciji, TIFF-u… 


The 11th International queer film festival “Merlinka” will be taking place from 5-8 December 2019 in Belgrade Youth Center – Belgrade, Serbia.


PROGRAM FESTIVALA:

merlinka 2019


Uprkos svemu, Merlinka festival


Internacionalni festival queer filma “Merlinka” po prvi put organizovan je u decembru 2009. godine u Domu omladine sa idejom da promoviše filmske naslove koji se bave gej, lezbijskom biseksualnom, trans*, interseks i queer tematikom, a koji retko kad dođu do domaće filmske publike. Festival je dobio ime po ubijenoj trans legendi Vjeranu Miladinoviću Merlinki, koja je glumila u ostvarenju Želimira Žilnika “Marble Ass”, koji je i otvorio prvi festival.
Festival ima za cilj da kroz filmsku umetnost promoviše LGBTIQ prava i utiče na smanjenje homofobije, lezbofobije, bifobije i transfobije u srpskom društvu.
Festival organizuju Gej lezbejski info centar GLIC i Dom omladine Beograd.


International queer film festival – Merlinka
Belgrade – Serbia
More info: www.merlinka.com


#SHARE
error


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *