VETAR JE BRZ ZATO ŠTO JE SLOBODAN

PUT DO ŽENSKOG ORGAZMA (ESQUIRE, APRIL 2018)

Ako ni u u jednom drugom kontekstu, onda u seksualnom žene definitivno jesu znatno komplikovanije od muškaraca. Uostalom, to potvrđuju i nauka i one same. I premda savremena seksologija sve više pokazuje kako je muški orgazam znatno kompleksniija stvar nego što se inače mislilo i kako teorija po kojoj muškarac može da svrši i ako se samo češe o drvo baš i nije tačna, on se ipak ne može porediti sa kompleksnošću ženskog. Polna fizionomija je kod žena mnogo složenija nego kod muškaraca pa samim tim i svršavanje. Dok ga muškarac postiže prostom stimulacijom gornjeg dela glavića odnosno penisa koji je kao organ izbočen u odnosu na ostatak našeg tela te stoga orgazam možemo doživeti u bilo kom položaju, kod žena to nije slučaj. Da bi ga dostigle kod njih se mora poklopiti mnogo više kockica te i mi moramo uložiti mnogo više truda kako bismo ih zadovoljili.

Surova statistika kaže da žene u čak 65% slučajeva lažiraju orgazam. U prevodu, to bi značilo da je čak polovina žena koju ste odveli u krevet ili sa njom seksualno opštili na bilo koji način zapravo bila angažovana u ovakvoj glumačkoj praksi. I premda većina muškaraca veruje kako njih nije moguće prevariti to je uglavnom samo mit jer su žene u ovome veoma vešte i to što obilno vlaže ili imaju trenutnu napetost u svom telu nije, kao što mnogi misle, stoprocentni dokaz da su one zaista i doživele orgazam. Kao najčešće razloge za njegovo lažiranje pripadnice lepšeg pola navode sledeće: 78% njih kaže da to rade kako bi izbegle razočaranje partnera, 47% da bi ga usrećile, a čak 25% kaže da su na to bile prinuđene jer njihov partner nije imao pojma šta radi.

U prilog ovom poslednjem ide i simpatična, mada za mnoge i zabrinjavajuća, anegdota jednog domaćeg seksologa koji je držeći predavanje o polnim odnosima u jednoj beogradskoj kasarni vojnicima dao zadatak da nacrtaju ženski polni organ pa se potom najblaže rečeno šokirao kada je shvatio da ga je većina predstavila kao običan krug, da ne budemo baš previše prosti i taj prikaz nazovemo rupom jer bi to onda značilo da većina srpskih mladića iz pomenutog uzorka ne bi znala ni razliku između vaginalnog i analnog seksa osim činjenice gde se koja od dve rupe nalazi. Ako je to istina onda bi definisanje razlike između vaginalnog i klitorisnog orgazma kod žena sa kojima opšte za njih, žargonski rečeno, predstavljalo višu matematiku. Šalu na stranu, ni statistika nije baš blagonaklona prema muškarcima podjednako kao ni pomenuta anegdota jer ona kaže da većina ipak ne zna na koji način funkcioniše ženski orgazam i koliko je to zapravo kompleksna kategorija.

Ono u čemu muškarci bez adekvatnog seksualnog obrazovanja greše jeste uverenje da žena do svog orgazma ima samo jedan put kao i oni tj. da je vagina ekvivalent penisu kao jedinoj alatki za postizanje njihovog seksualnog vrhunca. Međutim, žena za njegovo dosezanje ima i drugi adut a to je klitoris. I ako je za utehu onim, nadasve ipak retkim, muškarcima koji ne znaju da njihova partnerka može doživeti orgazam i samo stimulacijom ove dražice bez vaginalnog kontakta time se nisu puno bavile ni same žene, otprilike sve do polovine prošlog veka. Pre njih u naučnim krugovima klitorisom su se bavili muškarci i to Alfred Kinsey i Realdo Colombo, kao i pojedini entuzijastični naučnici XVI i XVII veka.

Bilo kako bilo, vesela istorija moderne seksualnosti počinje upravo otkrićem klitorisa. Zapravo, ne toliko njegovim otkrićem koliko njegovim priznavanjem i uvažavanjem, jer se za njega svakako oduvek znalo i žene su valjda uvek bile svesne koliko im je ova dražica bitna za uživanje. Legenda kaže da je prvi muškarac koji je saznao za njegovo magično dejstvo bio Gerhard fon Sviten, lični lekar Marije Terezije, koji je posavetovao njenog muža Franju rečenicom: „Mislim da Njenom Veličanstvu pre koitusa treba nadraživati klitoris“. Uspeh njegovog ginekološkog saveta je bio izuzetan jer je Marija Terezija rodila čak šesnaestoro dece iako je ta činjenica gotovo nebitna u odnosu na ono drugo što je njegova rečenica postigla: manipulacija uspaljujuće ženske dražice više nije bila skrivena praksa. On sam možda nije ni bio svestan šta je njegova „Klitoris treba golicati“- rečenica u istoriji erotike i seksologije zapravo učinila, tek posle nje na ovom polju više ništa nije moglo ostati isto. Pedagogiju klitorisa zakucala je pojava pornografije koja je pred objektivom kamere potvrdila da njegova adekvatna stimulacija predstavlja najbolji i najjednostavniji put do ženskog orgazma, ali svakako ne i jedini. A upravo na osnovu puta kojim žene do njega dolaze definišu se i vrste ženskog orgazma i mada ćete u većini literature pronaći podatak da ih ima tri, savremena seksologija je potvrdila da ih, barem za sada, poznaje čak četiri.

Pre nego se detaljnije pozabavimo svakim od njih ponaosob, za one koji poput vojnika iz pomenute anegdote ne znaju kako tačno izgleda ženski polni organ sledi malo opšte kulture. Pored njegovog veličanstva klitorisa koji se nalazi tik ispod Venerinog brega, tu su nadalje velike i male usne koje se poprilično razlikuju od žene do žene. Kod nekih od njih su ogromne, a kod drugih toliko male da se jedva naziru. Na kraju, tu je sam ulaz u vaginu koji u različitim fazama života jedne žene menja svoj oblik za razliku od muškog polnog organa čiji je obličje nakon sazrevanja konstantno. Ovaj podatak se naglašava samo kao još jedan razlog zašto je ženski orgazam kompleksniji od muškog.

Na početku seksualnih aktivnosti kod žene je ulaz u vaginu, logično, uzak dok se kasnije širi zavisno od učestalosti seksualnih odnosa i veličine penisa njenog partnera. Zabluda je da se usled apstinencije od recimo nekoliko meseci vagina vraća u raniji položaj jer se to dešava samo delimično i to toliko da je gotovo zanemarljivo, za razliku od analnog otvora koji se posle svakog seksualnog čina vraća u prvobitan oblik u vrlo kratkom roku. Kod vagine je to moguće jedino hirurškom intervencijom putem estetske rekonstrukcije kojoj danas, iako je ovaj zahvat veoma skup, pribegavaju mnoge žene pogotovu posle porođaja kada se ona dodatno proširuje. Sve ove promene, kao i sam izgled ženskog polnog organa su individualne, baš kao što je individualan i način na koji će žena, svakako uz svesrednu pomoć svog partnera, doživeti orgazam. Naravno, upravo od načina na koji ga postiže idela tela koji se stimuliše kako bi ga postigla zavisi i koji od četiri opštatipažena doživljava.

Klitorisni orgazam je svakako najčešći i verovatno ga mogu postići sve žene uz to što sve one koje su tokom svog života doživele ili osetile sve vrste orgazma ovaj ističu kao najintenzivniji, pa samim tim veliki procenat njih i kao najomiljeniji. Zlobnici kažu da ga žene ovakvim smatraju između ostalog i zato što im za njegovo postizanje nije potreban muškarac tj. njegov polni organ premda im realno uz sva savremena seksualna pomagala nije potreban ni za bilo koji drugitip, no to sada svakako nije tema. Ono što je pak u vezi sa ovim podatkom jeste činjenica da žene na ovaj način, logično, najčešće svršavaju prilikom masturbiranja jer će se ako to već rade same pre opredeliti za stimulaciju klitorisa nego za vaginalni seks šta god za njega koristile. U samom klitorisu se nalazi čak 8000 nervnih završetaka te upravo zbog toga njegova adekvatna stimulacija dovodi do najizraženijeg orgazma, zbog čega mnoge od njih više preferiraju oralni nego vaginalni ili analni seks. Međutim, ovakva njegova struktura čini i to da je kod nekih žena on osetljiviji nego kod drugih pa njegovom stimulacijom mogu pre osetiti iritaciju ili nelagodnost nego zadovoljstvo. Bilo kako bilo, većina pripadnica lepšeg pola potvrđuje da im ova dražica predstavlja vrelo zadovoljstva. Mada se kao i sam oblik klitorisa razlikuje i omiljeni način dodirivanja većina ipak preferira i uživa u kružnim pokretima jezikom ili prstima dok im žestoko ubadanje istima uglavnom nije ugodna pojava, ali su preferencije različite i sa stalnom partnerkom će svaki muškarac pre ili kasnije svakako spoznati koji joj oblik stimulacije najviše prija.

Vaginalni orgazam koji je direktno povezan sa penetracijom tokom seksualnog odnosa doživljava veoma mali broj žena, štaviše ako je verovati istraživanjima radi se o svega 15% njih. Istovremeno, mnoge žene nisu ni svesne da li su ga doživele ili ne jer se prilikom penetracije i pomeranja vagine pomera i klitoris pa je pojedinima često teško da odvoje vaginalni orgazam od klitorisnog. Ako je pak verovati pornićima onda ga uglavnom doživljavaju žene koje squirtaju. Za njegovo postizanje je presudno pronalaženje ženske G-tačke koja se nalazi na prednjem zidu vagine mada nju mnogi muškarci tretiraju kao mit koji su žene izmislile kako bi ih dodatno mučile jer retko koji uspeva da je pronađe. Ohrabrujuća stvar za njih jeste činjenica da se G tačka nalazi mnogo bliže vaginalnom otvoru nego što se misli zbog čega ženama za postizanje ovog orgazma nije potreban prevelik, pa čak ni prosečno dugačak penis. Upravo iz tog razloga one kod postizanja ovog orgazma naglašavaju kako im je važnija tehnika nego veličina. Položaj tokom seksa u kome muškarac najlakše pogađa ovu tačku jeste onaj kada je tokom žena gore pre svega zato što tada ona kontroliše ugao, brzinu i tempo kretanja. U prevodu, ona sama navodi muškarca na pronalaženje fatalne tačke. Međutim, čak i u ovom položaju mnoge teško doživljavajuvaginalni orgazam, a i kada ga dosegnu potrebno im je mnogo više nego za klitorisni pa zbog toga češće pribegavaju ovom koji im je zagarantovan. Na koncu, zaključak bi bio da klitorisni bez vaginalnog može bez problema, dok veginalni bez klitorisnog veoma retko. Najbolje je ipak, slažu se skoro sve pripadnice lepšeg pola kada idu oba u paketu. Takav klitorisno-vaginalni orgazam predstavlja treći tip koji jedna žena može doživeti, ali i on spada u grupu onih koje ređe dosežu. Isto važi i za četvrti tip a to je analni za koji se zbog raznoraznih taboo-a dugo nije ni znalo da postoji. Ipak, danas je već svima jasno da mnoge žene mogu da dožive orgazam samo analnom penetracijom, pa čak i bez penetracije u ovoj regiji već običnim stimulisanjem analnog otvora jezikom ili prstima.

Korisno je svakako na kraju reći i to da je za postizanje bilo kog tipa orgazma kod žene veoma bitan položaj u kome se seksualna igra odvija. Preferencije su u tom smislu naravno individualne kao i sve ostalo vezano za seksualno uzbuđenje. Sa tim u vezi zaključak bi bio da je najbolji način da žena doživi orgazam njen način, a na muškarcu tj. njenom seksualnom partneru jeste da ga prepozna i oseti. Da bi do toga došlo ona naravno mora na pravi način iskomunicirati sa njim i pružiti mu jasne smernice šta i kako bi trebalo da radi kako bi ona prevazišla kompleksnost sopstvenog svršavanja koju joj je nametnula majka priroda. Takvu seksualnu asertivnost svaki pravi ljubavnik i džentlmen će svakako umeti da  iskoristi i potrudi se da na pravi način zadovolji svoju lepšu polovinu.

FOR FOLLOWERS...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *