VETAR JE BRZ ZATO ŠTO JE SLOBODAN

BLINDFOLD SEX


Živimo u vremenima poražavajuće statistike koja kaže kako se danas seksualni partneri vrlo brzo zasite jedno drugog. U eri u kojoj je sve instant, pa i seks, u njemu se sve manje uživa, a sve više broji. On je maksimalno sveden na razum, uvežbanu gestikulaciju, rutinske pokrete i vizuelno uzbuđenje dok su ostala čula stavljena u drugi plan, neretko u potpunosti zapostavljena.

Naše čulo vida je svakodnevno, in general, izloženo veoma jakim seksualnim nadražajima jer je sve oko nas prepuno sadržaja koji više čak nisu ni erotski već eksplicitno pornografski. Takva vrsta vizuelne stimulacije u seksualnom smislu nije korisna za psihu, pa čak ni za naš libido, koliko god nam na prvi pogled delovala inspirativno jer toliko fokusiranje na čulu vida kada je reč o seksu ne samo da blokira druga čula već vremenom otupljuje i njega samog. Ovu teoriju potvrđuju brojna istraživanja poput onog koje je otkrilo da je čak 37% testiranih, mladih i zdravih muškaraca, koji su dobili zadatak da zavežu oči tokom seksa, imalo problem sa sopstvenim libidom odnosno erekcijom, sve dok nisu skinuli povez, upalili svetlo i videli ženu ispred sebe.

Ovakav rezultat je pre svega posledica muškog straha od neizvesnosti i toga kako bi nešto moglo krenuti naopako pa bi se vršnjak spustio, a mi osramotili. Sa tim u vezi, fokus na čulu vida odaje površan pristup seksu, jer u biti on apostrofira mušku potrebu da se u seksu ide na sigurno, pre nego na kvalitetno, pošto je odavno dokazano kako 60% seksualne želje dolazi od onoga što vidimo. Vizuelna privlačnost predstavlja momentalnu varnicu koja se pojavljuje među partnerima već u prvim trenucima susreta, ali je ona kao takva možda garant da će do seksa doći, ali ne i da će on biti dobar. Štaviše, praksa uglavnom pokazuje suprotno – da blokiranjem čula vida, sva ostala postaju osetljivija, a naš seksualni užitak intenzivniji.

Povez na očima pojačava uzbuđenje tokom seksa pre svega zato što isključuje predvidljivost u intimnim trenucima. Kada ne vidimo i ne znamo na koji će se deo tela spustiti dodir ili poljubac naše partnerke ili partnera, sva osećanja se bude u intenzivnom iščekivanju, adrenalin nadire i luči se velika doza dopamina kao glavnog posrednika stvaranju prijatnih osećanja i intenzivnog uzbuđenja. Iz tog razloga oni koji su doživeli orgazam sa povezom na očima uporni su u tome da se njegova jačina ne može porediti sa onim kada je u celu igru uključeno i čulo vida.

Fokus kod ovakvog seksa je na ostalim čulima i najbolje je ako su uključena sva četiri podjednako, mada možeš eksperimentisati i sa svakim od njih ponaosob. Najvažnije je naravno čulo dodira i stoga nemoj bežati od toga da svog seksualnog partnera koji u datom trenutku ima povez na očima dodiruješ svuda, kao i da ukoliko je povez na tvojim očima njoj ili njemu daš mogućnost da sa tvojim telom radi šta god poželi, a što bi ti moglo prijati. Kako bi efekat bio potpun podrazumeva se da se međusobno dobro poznajete.

Ono što je kod seksa sa povezom na očima najvažnije, ukoliko ga već nisi probao, a planiraš, jeste poverenje u seksualnog partnera sa kojim ulaziš u ovu igru. Zbog toga se uglavnom preporučuje da to bude stalan partner mada oni sa submasivnim preferencijama ne beže i štaviše potenciraju upravo suprotno – seks sa potpunim neznancem, što je takođe zanimljiva igra ukoliko je preferiraš ili bi samo da je probaš. Ipak, najbolji seks sa povezom se dešava sa partnerkom ili partnerom koji tvoje seksualne preferencije neretko poznaje bolje nego ti sam, a koji pre svega odlično poznaje tvoje telo. Ovo posebno važi za sve koji su spremni da od mejnstrim seksa sa povezom krenu ka BDSM opciji, koja uključuje i vezivanje, a pritom su oni ti na čijim je očima u datom trenutku povez, a ruke vezane. U takvim situacijama je kao seksualnog partnera najbolje imati osobu koja te toliko dobro poznaje da će umeti da prepozna trenutak u kome tvoj glas izgovara: NE, ali tvoje telo vapi: DA jer taj trenutak nije samo vrhunac vaše intime već i ono najbolje što ovakva igra donosi, a zbog čega si, uostalom, i stavio povez na oči.


Kauč Libido Boje je mesto bez ikakvih predrasuda i cilj mu je da, ukoliko može, umiri tvoj #EGO, a pojača #LIBIDO…

Stoga bi bilo poželjno da se makar na njemu osećaš potpuno #SLOBODAN  i da razvijaš svoj #COCKINESS…

Sa tim u vezi očekujem da budeš radoznao i slobodno pošalješ svoj predlog teme za neku od sledećih nedelja jer…

…Ovo je mesto na kome seksualnost nije nikakav taboo, ali ni banalnost…

[contact-form][contact-field label=”Name” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”Email” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Message” type=”textarea” /][/contact-form]

FOR FOLLOWERS...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *