VETAR JE BRZ ZATO ŠTO JE SLOBODAN

MUŠKI ORGAZAM


Za razliku od kompleksnog ženskog orgazma, muški nije toliko komplikovana kategorija, ali je svakako daleko od šale koja kaže kako muškarac može da doživi orgazam i dok se samo češe o drvo. Žrtve smo stereotipa po kome se zadovoljstvo kod nas podrazumeva – mi se uzbudimo, svršimo, okrenemo na drugu stranu i zaspimo. Usled toga se o ovoj temi jako malo zna. Muškarac, sam po sebi, učiniće sve što je u njegovoj moći kako bi orgazam postigao, ne samo zato što se to podrazumeva već prevashodno zbog sebe, i u tome će, osim ako nije impotentan, sigurno i uspeti. Pitanje je, međutim u kojoj meri i da li je zaista uspeo jer mnogi muškarci i dan danas ejakulaciju (izlučivanje sperme iz penisa) positovećuju sa samim orgazmom, što je potpuno pogrešno.

Kada muškarac ejakulacijom okonča seksualni odnos i on i njegova partnerka ili partner, smatraju da je doživeo orgazam. A da nije tako potvrđuju pre svega dva fenomena: prvi je činjenica da muškarac neretko doživljava orgazam i bez ejakulacije što je verovatno svaki od nas barem jednom doživeo, a drugi je pitanje koje se ponekad javi posle ejakulacije a glasi: Zašto nisam uživao, a svršio sam!? Odgovor je sasvim jednostavan i potvrđuje teoriju o razdvojenosti orgazma i ejakulacije. Naime, kada se steknu svi neophodni uslovi do ejakulacije može doći i usled fizičke stimulacije penisa, ali zadovoljstvo može izostati, zbog premora, napetosti ili nečeg trećeg. Sa druge strane muškarac tokom seksa može doživeti nekoliko orgazama, a ejakulirati samo jednom. To, međutim, znaju samo muškarci koji su ovladali tehnikom multiorgazmičkog seksa koji će biti tema sledeće kolumne..

Većina muškaraca na pitanje o tome kako izgleda njihov orgazam, odgovara kako on može biti fantastičan doživljaj ili totalno razočaranje tj. on nikada nije isti. Nekada može biti nezaboravan, a nekada jedva vredan truda. Za vreme fantastičnog orgazma muškarac oseća napetost ne samo u penisu nego u čitavom karličnom pojasu i duž kičme, a dok ejakulira ima utisak da mu celo telo radi kao pumpa. Nasuprot tome, neubedljiv orgazam isključuje pomenuto pumpanje i muškarac ga jedva oseti i u samom penisu pa se onda snošaj svodi isključivo na lagano opuštanje uz ejakulaciju kao signal da smo svršili, ali ne i završili jer je ono najvažnije izostalo.

Kako bi muškarac doživeo veličanstven orgazam poput vatrometa, sa ejakulacijom ili bez nje, veoma je važno da u seksualni čin, a pogotovu dok u njemu dostiže svoj vrhunac, uključi maštu. Prisustvo emocije prema osobi sa kojom se u datom trenutku seksualno opšti odavno nije neophodna stavka čak ni kod žena za koje se po difoltu veruje da u seksualne odnose ulaze samo iz ljubavi, pa samim tim ni kod muškaraca. I mada će to retko ko priznati upravo njeno izuzeće umanjuje intenzitet našeg orgazma. Međutim, ona se da nadomestiti maštom jer erotične misli u kombinaciji sa fizičkom stimulacijom moraju dovesti do savršenog orgazma. To najbolje znaju oni muškarci koji je često koriste tokom masturbiranja, pa im se dogodilo da na taj način dožive jači orgazam nego sa nekom ženom ili oni koji, primera radi, najuzbudljivije maštaju o oralnom seksu, ali im klasičan pruža bolji orgazam pa zamišljaju jedno dok rade drugo kako bi ga dostigli.

Ipak presudna stvar kod muškog orgazma jesu trenje i perfektan tajming. Kada je o trenju reč muškaraci sa slaže sa tim da su ovde ključni faktori vlažnost i žustrina, i svaki bi, bilo da se radi o rukama ili nečem drugom, u trenutku kada treba da doživi orgazam svojoj partnerki ili partneru poručio: Jače! Za vreme predigre ili u početku samog seksualnog čina lagan tempo prija, ali kako se približava trenutak u kome će doživeti orgazam, muškarac hoće da to bude muški jer samo snažno trenje ili moćno probadanje nas dovodi do ludog orgazma.

Uz to, ovo žustro trenje mora  da se dogodi i u pravom trenutku. Muškarci koji predugo odlažu ejakulaciju, a pritom ne doživljavaju multiple orgazme u međuvremenu, na kraju uglavnom doživljavaju jedan bezvezan. Ključna stvar je, koliko god se to našim partnerkama ili partnerima ne dopadalo, biti sebičan u tih poslednjih par sekundi. U tom trenutku postaje manje više potpuno nebitno šta ste radili prethodnih minuta ili sati zavisno od toga koliko je seks trajao. Ukoliko upropastite tih poslednjih par sekundi, upropastili ste sebi orgazam. To snažno ubadanje ili trenje, zbilja brzo i grubo, suština je cele stvari. Ako vam tada vršnjak ispadne ili promenite položaj, razočarenje je neminovno i onda je najbolje početi sve ispočetka. Drugim rečima, postizanje vrhunskog orgazma je kao vožnja uz ledeno brdo. Ako stanete pre vrha, gotovo je. Da biste se popeli na vrh, morate se spustiti u podnožje i krenuti ispočetka.


Kauč Libido Boje je mesto bez ikakvih predrasuda i cilj mu je da, ukoliko može, umiri tvoj #EGO, a pojača #LIBIDO…

Stoga bi bilo poželjno da se makar na njemu osećaš potpuno #SLOBODAN  i da razvijaš svoj #COCKINESS…

Sa tim u vezi očekujem da budeš radoznao i slobodno pošalješ svoj predlog teme za neku od sledećih nedelja jer…

…Ovo je mesto na kome seksualnost nije nikakav taboo, ali ni banalnost…

[contact-form][contact-field label=”Name” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”Email” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Message” type=”textarea” /][/contact-form]

 

FOR FOLLOWERS...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *