VETAR JE BRZ ZATO ŠTO JE SLOBODAN

TROJKA U SEKSU (TERAPIJA ZA SEKSUALNU NEKOMUNIKACIJU)


Trojka u seksu je godinama predstavljala najpopularniju fantaziju u podjednakoj meri zastupljenoj i kod muškaraca i kod žena. Međutim, ljudi su sa tim u vezi sve otvoreniji, pa ona u današnje vreme retko ostaje na nivou fantazije, a sve češće postaje aktivnost kojoj se prepuštamo želeći da se izmestimo iz okvira klasičnog seksa, a najčešće želeći da ga osvežimo ukoliko smo u dugogodišnjoj vezi. Saučesnici za takav ekskurz se lako pronalaze, koje god da si seksualne orijentacije. Pitanje je samo da li si stvarno za to ili na nju pristaješ zbog nečega što možda i nije tvoja želja? Odgovor na ovo pitanje moraš imati pre nego se upustiš u igru koja u istoj meri u kojoj je uzbudljiva može postati i klopka iz koje ćete se ti i tvoj partner ili partnerka kasnije teško izvući, pa umesto da vam poboljša vezu, ona može i potpuno da je uništi.

Seks u troje je naravno i u praksi podjednako inspirativan koliko i na nivou fantazije pa ćeš, koju god ulogu sebi da dodeliš, pronaći načina da u njoj i uživaš. Međutim, pre nego podelimo uloge, trebalo bi da naglasim da se ovde i sada ne bavimo seksom tokom koga su tri osobe sa različitih strana odlučile da se malo zabave u krevetu u nekoj, najčešće, one-night-stand varijanti. Kod takvih situacija, veruj mi, nema nikakve razlike da li si sa jednom, tri ili šest osoba. Ako je to instant zadovoljstvo, onda je to samo zabava posle koje konstatuješ da li ste se, koliko god da vas je bilo, dobro proveli ili niste. Međutim, kada u takvu igru krene par koji je u emotivnoj vezi, onda su impresije potpuno drugačije i neretko mogu imati trajne posledice po njihov odnos.

Ako je u trojku uključen par, onda je u njoj najbolja uloga gostujućeg aktera, jer nemaš šta da izgubiš. Ako pak u takvu igru ulaziš sa svojim emotivnim partnerom onda će ti seks u troje biti uspešan samo ukoliko ste vas dvoje pre nego ste mu se prepustili postavili jasna pravila šta i kako, ko kome i slično. Samo na taj način se od ovakvog iskustva može očekivati neki pozitivan ishod, a pogotovu ukoliko partneri imaju problem da jedno drugom predoče svoje želje i očekivanja u seksu. Na taj način ona može postati odličan vid terapije za njihovu seksualnu nekomunikaciju.

Poznajem puno parova, dugogodišnjih partnera kojima je seks sa trećom osobom pomogao da poboljšaju njihov 1 na 1 odnos, koliko god to na ovim prostorima i dalje bila taboo tema. Naravno, isto tako je i mnogo onih kojima je ovakav ekskurz pokvario i odveć poljuljanu (bračnu) zajednicu. Međutim, oni koji su spremni na rizik, ili oni koji tako žarko žele da isprobaju seks u troje a da u njemu učestvuje i njihov stalni partner moraju biti ohrabreni činjenicom da ukoliko tim aktom žele da poboljšaju svoju komunikaciju u seksu, onda trojka može biti više nego delotvoran lek. Naravno, sve pod uslovom da su obe strane saglasne. Saglasnost treće osobe se podrazumeva jer vam se u suprotnom ne bi pridružila u toj igri. Ljubomoru odmah isključujemo pošto je ona najveći neprijatelj trojkama i ukoliko postoji najmanja doza ovog destruktivnog  osećanja onda od vašeg uživanja nema ništa i odustanite u startu.

Ako ste prevazišli ljubomoru i sve konzervativne prepreke u svojoj glavi, na scenu stupa ključna stvar ne samo za predstojeću trojku već i za vaš odnos uopšte – dogovor. Da bi se dogodio bilo koji oblik seksa u troje, jer opcija je mnogo, najvažnije je da sa svojom partnerkom ili partnerom znaš i  dogovoriš šta zaista želite od seksa u koji se upuštate. Prevashodno je bitno, ukoliko već želite na ovaj način da začinite svoju vezu, da utvrdite zašto to radite i na koji način ćete to obaviti jer jedino tako možete izbeći težak emotivni teret koji se može pojaviti kada se trojka već dogodi. Zagovornici „spontan seks je uvek zanimljiviji“-ideje bolje da se ne upuštaju u ovu igru jer na taj način uglavnom potpisuju smrtnu presudu svojoj vezi. Ako uđeš u trojku, a niste postavili jasna pravila igre, zaigrali ste ruski rulet sa njom. S obzirom na to da se upuštate u jedan rizik koji može koštati vašu vezu potpunog kolapsa, morate iskomunicirati i jasno odrediti šta kome prija i šta od takvog seksa očekuje. To, naravno, morate dogovoriti pre samog seksualnog čina. Čim zakoračite u krevet i uzbuđenje vas ponese, povratka nema. Od tog trenutka se nosite isključivo sa posledicama, a one su dobre samo kod onih parova koji su unapred jedno drugom predočili šta žele. Jedini način da vam seks u troje bude opušten i da u njemu uživate jeste da u startu postavite jasna pravila o tome do koje granice ste spremni da idete.

Mnogi veruju kako planiranje seksa umanjuje njegov užitak, ali greše jer se o seksualnim željama u partnerskom odnosu mora razgovarati, koliko god ti to na prvi pogled zvučalo neseksualno i neuzbudljivo. Da bi seks bio uspešan moraš znati šta tvoj partner ili partnerka u njemu želi, voli, očekuje, samo je važno da na ta saznanja oboje gledate kao na smernice, a ne kao na ček listu i da razgovor o tome shvatite kao deo predigre umesto kao vatreni obruč kroz koji bi trebalo da skočite. Ukoliko pored sebe  imaš osobu spremnu na seks u troje, a ne komuniciraš o svojim seksualnim željama generalno, onda je trojka idealna stvar da to prevaziđeš.

U dvojku se još i može ući bez nekih predznanja o tome šta vaš seksualni partner očekuje od vas i dokle je spreman da ide. U trojku, nikako.


Kauč Libido Boje je mesto bez ikakvih predrasuda i cilj mu je da, ukoliko može, umiri tvoj #EGO, a pojača #LIBIDO…

Stoga bi bilo poželjno da se makar na njemu osećaš potpuno #SLOBODAN  i da razvijaš svoj #COCKINESS…

Sa tim u vezi očekujem da budeš radoznao i slobodno pošalješ svoj predlog teme za neku od sledećih nedelja jer…

…Ovo je mesto na kome seksualnost nije nikakav taboo, ali ni banalnost…

[contact-form][contact-field label=”Name” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”Email” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Message” type=”textarea” /][/contact-form]


 

FOR FOLLOWERS...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *